علی عسکری صداپیشه و از هنرمندان عرصه رادیو در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب به شکل فعلی واقعا مایه تاسف است، عنوان کرد: ما در طول سال نمایشگاه های بسیاری را در کشور برگزار می کنیم. در همه آنها موسسات دولتی و خصوصی با پر طمطراقی تمام تلاش می کنند تا مجموعه قابل تاملی را برای مخاطبان خود فراهم کنند اما درباره نمایشگاه کتاب وضعیت به این شکل نیست.
وی ادامه داد: ما با جامعهای روبرو هستیم که کتابخوان نیست و خیلی دوست داریم کتابخوان بشود. اما این کتابخوان کردن تنها با اذعان بر اینکه جامعه ما کتابنخوان است و سرانه مطالعه اش پایین است، پس باید برایش کتاب فراهم کرد تا کتابخوان شود، در جامعه ما میسر نمی شود.
عسکری ادامه داد: جامعه ما مانند یک کودک سه چهار ساله است. هم لجباز است و هم اگر به درستی از روش های تربیتی برای مواجهه با آن استفاده نکنیم به ما جواب نمی دهد.
این هنرمند عرصه صدا افزود: شما فرق میان یک گالری و سمساری را در چه می بینید؟ فقط چینش آثار. شما برترین آٍار هنری را روی هم در سمساری بریزید. نه کسی می آید نگاهشان کند و نه کسی می آید نقدشان کند. برایشان هیچ اتفاقی رخ نمی دهد اما در یک گالری آثار هنری را درست می چینیم، تفکیک می کنیم و در نور و موسیقی و محیط مطبوع آنها را در معرض نمایش اهلش می گذاریم. آنها هم می آیند و می بینند و اتفاقات بعدی را برای آن رقم می زنند.
عسکری افزود: اگر می خواهیم جامعه کتاب بخواند باید ابتدا جایگاه کتاب را درست بسنجیم و تعیین کنیم و بعد توجه جامعه را به آن جایگاه درست جلب کنیم تا اتفاقات بعدی برای کتاب رخ دهد. اما ما همیشه قصه کتاب را از ته برای مخاطبانمان تعریف کرده ایم و طبیعی است که در این وضعیت جامعه ما هرگز کتاب نخواهد خواند.
عسکری ادامه داد: من در این سالها سعی کردم هرگز به نمایشگاه کتاب نیایم جز اینکه به واسطه دعوتی ناچار به این کار شود. از زمانی که نمایشگاه از منطقه سئول منتقل شد فقط در صورتی که ناچار از حضور در آن بودم به آن آمدم. من به نمایشگاه نمی آیم چون با این وضعیت برگزاری مخالفم. این وضعیت من را نگران مردمم می کند. فکر می کنم اگر آدمی که برایمان مهم است و دوست داریم پیش او آبروی فرهنگی مان را حفظ کنیم اگر با این شکل برگزاری پایش به نمایشگاه بیافتد حتما آبروی داشته و نداشته ما نقش بر آب است.
نظر شما